Zonder vrijwilligers is het Jeugdspektakel niet mogelijk, daarom zijn wij altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om iets te betekenen voor de kinderen uit Tiel en omgeving in de zomervakantie! Klik HIER om direct door te gaan naar het inschrijfformulier vrijwilligers of lees verder voor meer informatie over het vrijwilliger zijn bij Stichting Jeugdvakantieweken Tiel.

Alle vrijwilligers betrokken bij het Jeugdspektakel dienen in te stemmen met onze Gedragscode voor vrijwilligers. Daarnaast vragen wij voor alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan, hier zijn voor de vrijwilliger geen kosten aan verbonden!

Binnen stichting Jeugdvakantieweken hebben we verschillende categorieën vrijwilligers. Begeleiding kinderen en activiteiten, Aspirant-Begeleiding, Evenement Ondersteuner en Begeleiding Special Friends. Hieronder lees je per categorie een korte beschrijving over wat de categorie inhoud en welke taken hier zoal bij horen.

 

Begeleiding kinderen en activiteiten

Voor de functie Begeleiding kinderen en activiteiten, dien je tijdens het Jeugdspektakel minimaal 16 jaar oud te zijn. De vrijwilligers in deze categorie mogen de verantwoordelijkheid dragen over een groepje kinderen of een activiteit die vooraf door de organisatie is voorbereid. Je staat nooit alleen op een groep kinderen, altijd is er een andere begeleider of een aspirant-begeleider die jou ondersteund. Je draagt ook zorg voor de veiligheid en het welzijn van de kinderen tijdens activiteiten. In deze hands-on functie ben je direct op de eerste lijn bezig met de kinderen. Jij zorgt er samen met vele andere vrijwilligers voor dat de kinderen een super-leuke tijd hebben. Niet onbelangrijk is dat iedereen bij Stichting Jeugdvakantieweken Tiel vrijwilliger is en we het tijdens het jeugdspektakel allemaal gezamenlijk moeten doen. Dit betekent dat we iedereen ‘s ochtends eerder verwachten om de activiteiten van die dag voor te bereiden en klaar te zetten. En uiteraard hoort ‘s middags opruimen, wanneer de kinderen naar huis zijn, er ook bij.

 

Aspirant-Begeleiding

Als Aspirant-Begeleiding ondersteun je de Begeleiding en doe je allerlei hand-en-spandiensten. Deze categorie vrijwilligers is voor jongeren van 13 tot 16 jaar, je kan dus direct, nadat je te oud bent om deel te mogen nemen, doorstromen als je dat leuk vind! Je hoeft je nog even geen zorgen te maken over verantwoordelijkheid, die ligt bij de begeleider. Je bent wel essentieel in zijn of haar ondersteuning! Moet er een kind naar de EHBO of het toilet, o.i.d. dan loop jij even mee zodat de begeleider de groep of activiteit verder aan kan sturen. Moet er iets gehaald of gedaan worden voor een groepje of activiteit dan kan dit ook aan je gevraagd worden. Wat ook zeker belangrijk is dat je het leuk maakt voor de kinderen, je enthousiasmeert ze waar je kan om leuk mee te doen, maar luister wel altijd naar de begeleiders, want in sommige situaties hebben zij of de groep even iets anders van je nodig! Hiernaast worden er enkele taken om beurten uitgevoerd door Aspirant-Begeleiders, zo is er keukenhulp nodig voor koffie, thee en limonade zetten/maken en rondbrengen en worden soms andere kleine taakjes verdeeld. Net zo goed als alle andere vrijwilligers wordt er ook van je verwacht dat je ‘s ochtends en ‘s middags helpt met het klaarzetten en opruimen van de activiteiten.

 

Evenement Ondersteuner

Nieuw is onze functie van Evenement Ondersteuner. Wil je graag je steentje bijdragen aan het jeugdspektakel, maar zie je het niet zitten om met een groepje kinderen op stap te gaan of een activiteit voor te bereiden? Als je 18+ bent kun je je aanmelden voor deze categorie. Dit is meer een verzamelnaam dan een specifieke functie, wil je bijvoorbeeld wel voor fotograaf spelen tijdens het jeugdspektakel (eigen camera benodigd), dan zou je hier onder vallen. Help je graag in de keuken met de koffie, thee en limonade, dan zit je hier ook goed. Je kan ‘s ochtends beginnen met het voorbereiden van middag activiteiten en ‘s middags nog even de laatste dingetjes van de ochtend opruimen. Natuurlijk is er nog veel meer te doen, laat ons maar weten welke taak jij denkt dat er voor jou is weg gelegd! Natuurlijk help je ook in deze functie ‘s ochtends en ‘s middags mee met het klaarzetten en opruimen van de activiteiten.

 

Begeleiding Special Friends

De Begeleiding Special Friends valt officieel niet onder Stichting Jeugdvakantieweken en wordt extern georganiseerd. Echter om de veiligheid van onze deelnemers te waarborgen en het overzicht te kunnen houden op alle betrokkenen, faciliteren wij vanaf heden wel de inschrijving van de vrijwilligers van de Special Friends. Hiermee zijn de vrijwilligers van de Special Friends gebonden aan dezelfde gedragscode en voorwaarden als onze eigen vrijwilligers. Wat houdt deze functie in; het Jeugdspektakel is toegankelijk voor iedereen, echter kunnen kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking vaak niet zonder extra ondersteuning mee komen met ons reguliere programma, hierin maakt de groep vrijwilligers van de Special Friends de brug. Zij nemen een klein groepje kinderen met een beperking onder hun hoedde en geeft ze extra begeleiding waardoor zij toch mee kunnen doen aan het Jeugdspektakel. Hoewel de Begeleiding Special Friends dus niet direct onder Stichting Jeugdvakantieweken valt is ook de afspraak met hun dat ze waar mogelijk ‘s ochtends en ‘s middags meehelpen met het klaarzetten en opruimen van de activiteiten.